YMCA

 

YMCA Nederland
Sinds 1999 ben ik actief bij YMCA Nederland. Tot en met 2016 als vrijwilliger en daarna als betrokken lid van de vereniging. Een jeugdwerkorganisatie die jonge mensen helpt om zichzelf verder te ontwikkelen tot betrokken wereldburgers. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar er wordt vooral praktische invulling aan gegeven. Met lokaal clubwerk, zomerkampen en nog veel meer activiteiten waarmee jongeren in beweging worden gebracht. Maar ook internationaal, kijk maar eens naar deze terugblikken op het Y Festival in Praag waar ik ook aan mee heb gewerkt. De aftermovie:

 

En natuurlijk de video om de YMCA te feliciteren met haar jubileum (dat mannetje met dat rode hoedje ben ik inderdaad :-))

YMCA Bestuur

Van 2007 tot en met 2016 was ik lid van het hoofdbestuur van YMCA Nederland, sinds 2010 als vice-voorzitter. Binnen het bestuur hield ik me onder meer bezig met strategievraagstukken, maar daarnaast was ik ook medeverantwoordelijk voor het leden- , binding- en PR beleid. We voeren nu een strategische discussie en praten over de manier waarop de YMCA haar leden en vrijwilligers wil blijven binden en boeien. Is het verenigingsconcept achterhaald en moeten we meer richting (al dan niet virtuele) communities of liggen de kansen juist in het ‘familiegevoel’? Op mijn initiatief is daarvoor een adviescomité opgericht, de zogenaamde ‘Commissie YMCA 2018’.

Daarnaast vraag ik je aandacht voor het nieuwe initiatief Y Social Business. Dit is een nieuw platform van de YMCA om jong maatschappelijk ondernemerschap te stimuleren. Ik ben heel erg trots ben dat ik hierbij aan de wieg heb gestaan en hoop dat het ook jouw belangstelling wekt

  • Als mogelijke deelnemer
  • Als mogelijke zakelijke partner
  • Als mogelijke ambassadeur

Meer weten over het werk van de oudste jongerenorganisatie van Nederland? En wil je weten welke sporten echte YMCA uitvindingen zijn? Kijk dan op www.ymca.nl!

De afgelopen jaren heb ik daarnaast allerlei andere leuke, interessante en leerzame dingen mogen doen bij de YMCA. Met de nadruk op de begeleiding van vakanties en het geven van trainingen.